Welcome..Kopisanangan Korikatan..Selamat Datang

Tuesday, September 25, 2007

GUNUNG EMAS





A trip from KK or Penampang to Tambunan must..i Stress MUST pass the Penampang-Tambunan road..which will pass this place..this is where people take a rest and go to the restroom and...take opportunity to inhale the cool and fresh mountain air..

GUNUNG EMAS or GOLDEN HILL..

Ahad lalu, saya berkesempatan untuk singgah dan makan di restoran Gunung Emas..makanan OK!
OK sebab kana belanja kan..(NASI GORENG KAMPUNG sama SUP Ham Chai) Ham cHai kah tu??hehe

ada lalat juga tapi x banyak cam di Kundasang..hehejan marah ah orang kundasang..ranau..

mula2 turun dari kereta nampak monyet...aik..telepas dari zoo ka ni?? rupanya memang di situ monyet tinggal..tinggalan nenek moyang gunung emas kali..



 ini  comel


 ini jajal suka panjat pokok



ini x pandai panjat pokok punya monyet

Kedai dia pula macam lama sudah macam itu jak..teda renovate punya. tapi bisnes jalan



Gunung Emas Punya Motel


Ada Tree-top cabin lagi, bila kami pi tingu macam 'haunted house' pula, tapi bila tanya pekerja dia masih OK lagi..
Sewa RM60..buli kali p berbulan madu juga..hehe kampung2..







Cuaca sini sejuk juga ohh..besalah gunung kan...ini point yg paling tinggi jalan penampang-tambunan ni..jadi pas ni turun bukit dah

Oh ya disini pun ada kedai gambar juga pula..ada jual buah2an jugak


Jadi..inilah dia lawatan sa pigi sana Gunung Emas..di sini ada satu lagi Gunung Alab (dulu..dorang bilang ada lagi gunung Tembaga tapi gunung tembaga sudah tutup)..tapi yang sia pigi Gunung Emas saja...




 

2 comments:

Hness said...

lawa oo ni tempat Oliver, lain kali sia pun mo pg lawat lah cini. but rate rm60 tu included makan ka semua. kira a bit expensive juga oo kan utk kg2 hehe.but susah bah mo buat tu hehe.

J Martin said...

iboh ... teda shoutbox ko ka? kasi taru la .. senang mo msg ko d blog ko ... blog sa suda tukar address, http://mostdangerousthings.blogspot.com

ok ... tu jak ..

Map of Sabah

Map of Sabah